Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

16 januari 2024

Onderwerpen uitzending Radio Signaal 18 januari

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met mededelingen en een actuele agenda.

 

Invloed van moeders

Daniëlle van Vree en Dominique Panhuysen vertellen over hun project en video-installatie ‘De lijnen waarlangs wij lopen,’ waarin zij naar aanleiding van interviews met hun beide moeders, onderzoeken hoe de ervaringen en herinneringen van hun moeders doorwerken in hun eigen leven en op zoek gaan naar raakvlakken en kruisbestuivingen tussen de 2 moeders.

 

Hun moeders hebben mede bepaald hoe zij als vrouwen, moeders en kunstenaars nu zijn. In De lijnen waarlangs wij lopen laten ze de generatie van hun moeders spreken en doorklinken in het nu.

 

Esther Vossen Beeldend Gesproken.jpgKunstenaars met psychische problemen

Directeur - bestuurder Esther Vossen van Galerie Beeldend Gesproken is te gast. Beeldend Gesproken is een kunstuitleen en galerie voor professionele kunstenaars met psychische problemen.

 

Esther organiseert het festival Bluest Monday in de Hallen in Oud-West, dat nog loopt tot en met 21 januari. Vier op de tien Nederlanders krijgt in het leven te maken met psychische kwetsbaarheden. 18% praat er nooit over en zeker de helft van de jongeren ziet mentale gezondheid als een taboe om over te spreken. Kunst is natuurlijk hét aangewezen middel om dit bespreekbaar te maken.


Dichter des Gelderlands en Stadsdichter van Arnhem Jesse Laport trad op tijdens de opening van Bluest Monday. Hij draagt in onze uitzending een van deze gedichten voor.

 

Martin Kuper ROHA.jpgValpreventie

Coördinator Ouderenzorg Martin Kuper van de Regionale Organisatie Huisartsen Amsterdam (ROHA) vertelt over de aanleiding van de Netwerkbijeenkomst Valpreventie bij Buurtkamer Bellamymuseum vorig jaar.

 

Bij de meeste mensen volgt na vallen gewoon weer opstaan, maar vooral bij ouderen betekent het vaak een lange weg langs hulpinstanties die té vaak langs elkaar heen werken, en het herstel zo belemmeren. Welke processen en samenwerkingen spelen er allemaal wanneer iemand komt te vallen?

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.