Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

1 juli 2014

Onderzoek van Centrum voor Cliëntervaringen - Wijkzorg

De introductie van de wijkzorg in de vijf startgebieden in 2014 moet inzicht geven in de wijze waarop de nieuwe samenwerking in het wijknetwerk verloopt. Of er anders naar hulpvragen wordt gekeken en of er een ander patroon van oplossingen bij hulpvragen ontstaat. Van belang is natuurlijk ook wat cliënten ervan vinden en hoe zij willen dat de zorg vorm gegeven wordt.

Vanuit het Centrum voor Cliëntervaringen monitoren VUmc en Cliëntenbelang Amsterdam de ervaringen van cliënten. Wij werken daarbij samen met onderzoekspartners en ervaringsdeskundigen die het onderzoek met VUmc en Cliëntenbelang. We hebben drie onderzoekspartners bereid gevonden mee te werken met het onderzoek.

Afgerond 

Op dit moment is de inventarisatiefase zo goed als afgerond. Er zijn contacten gelegd met de trekkers in de startgebieden; per wijk zijn interviews gehouden met cliëntvertegenwoordigers en sleutelfiguren, en is er een documentanalyse gemaakt.

Het interviewen van cliënten vindt plaats in de periode augustus – oktober van dit jaar. Onderzoekers en onderzoekspartners maken een checklist voor het interviewen van cliënten; de onderzoekspartners krijgen op dit moment een interviewtraining.

Een zogeheten voice-overgroep, bestaande uit mensen uit onze achterban, houdt vinger aan de pols en fungeert als klankbordgroep voor de onderzoekers en onderzoekspartners.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Márian Vink op (020) 75 25 121 of via m.vink@clientenbelangamsterdam.nl

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel