Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

23 december 2013

Op pad in Amsterdam-Noord voor betere ouderenzorg

Maandag 2 december jl. was het zover: de eerste van 20 zorgschouwen van het seizoen 2013-2014 werd uitgevoerd in en rond verzorgingshuis ‘Korthagenhuis’ (Evean) in Amsterdam-Noord. Iedere deelnemer bekeek het verzorgingshuis vanuit zijn of haar invalshoek. Ter afsluiting aten de 26 deelnemers gezellig een hapje en wisselden contactgegevens uit om verder te kunnen samenwerken.

Een deel van de deelnemers liep aan de hand van een checklist door de locatie om het woon- en leefklimaat onder de loep te nemen. Er kwamen suggesties om de informatievoorziening van het huis te verbeteren, beweging onder bewoners te stimuleren en de leefomgeving te verfraaien. 

 In gesprek over wat goed gaat

Een ander deel van de deelnemers - de medewerkers, vrijwilligers en bewoners - ging in gesprek met vrijwilligers van Cliëntenbelang Amsterdam over wat er goed gaat in het huis. Hoe is de buurtkamer een succes geworden?

En waarom heeft het restaurant van het Korthagenhuis er drie sterren bijgekregen van het waarderingssysteem ‘Gastvrijheidszorg met sterren’? Vragen die beantwoord werden en waar een andere Amsterdamse locatie geïnspireerd door kan raken. Ook spraken ze over thema’s waar het Korthagenhuis zelf graag mee aan de slag wil.

De deelnemers

Onder de deelnemers aan de schouw bevond zich een brede vertegenwoordiging vanuit de locatie; van bewoners, leden van de cliëntenraad tot medewerkers. Vanuit de omgeving van het Korthagenhuis waren Eigen Haard, Combiwel, stadsdeel Noord en buurtbewoners vertegenwoordigd.

Nieuwsbrief Cliënten Waarderen

De resultaten van de zorgschouw zijn in het nieuwe jaar terug te vinden op www.clientenwaarderen.nl. U kunt zich bij projectleider Marita Tolman aanmelden voor de nieuwsbrief via m.tolman@clientenbelangamsterdam.nl. Of volg Cliënten Waarderen op Twitter (@zorgschouwen). 

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel