Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

26 april 2022

Petitie verbetering huisartsenzorg Amsterdam

De huisartsenzorg in Amsterdam staat onder grote druk. En daarmee ook de belangen van de duizenden patiënten. Namens al die patiënten zetten wij ons in voor verbetering van de huisartsenzorg. Om dat zichtbaar te maken, zijn we een petitie gestart die mensen digitaal kunnen ondertekenen: www.petities.nl /huisartsenzorg Amsterdam. Ook sturen we een petitieformulier naar alle huisartspraktijken die patiënten in de wachtkamers kunnen ondertekenen.

 

Er zijn veel huisartsenpraktijken die niet kunnen uitbreiden of moeten verhuizen, omdat de huurprijzen van hun panden te hoog worden of al zijn. Patiënten kunnen mee verhuizen naar een locatie die misschien veel verder weg is. Of ze moeten een nieuwe huisarts vinden. Dat is ontzettend moeilijk, omdat de meeste praktijken hartstikke vol zitten. 

 

Toenemende druk

Ook neemt de druk op praktijken al jaren toe door de vergrijzing. Mensen moeten zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en ziekenhuizen sturen mensen zo snel mogelijk weer naar huis. Mensen zijn dus heel afhankelijk van hun huisarts en de thuiszorg. Terwijl er ook nog eens te weinig personeel is. 

 

Waarde van praktijkondersteuning

Op de praktijkondersteuning (POH) mag zeker niet bezuinigd worden. Patiënten ervaren de POH als zeer waardevol. Met name de regisserende rol van deze ondersteuners bij de zorg voor chronisch zieken, ervaren zij als goed.  De POH staat dicht bij de patiënt, dus het is belangrijk dat deze functie behouden blijft.

 

Sterk maken voor

Wij maken ons sterk voor:

  • Goed bereikbare en toegankelijke huisartspraktijken.
  • Betaalbare huurprijzen voor de praktijkruimtes.
  • Voldoende middelen en mensen om de druk op de praktijken te verminderen.
  • Handhaving van de functie van praktijkondersteuners.
  • Keuzevrijheid in afspraken maken, fysiek of digitaal.
  • Gegarandeerde inspraak patiënten rond huisartsenbeleid in Amsterdam.

 

Dit willen wij duidelijk maken naar Zilveren Kruis, de gemeente Amsterdam en andere betrokken organisaties. En dat namens heel veel Amsterdammers!

 

Onderteken de petitie!

Staat u ook voor goede huisartsenzorg in Amsterdam? Onderteken dan de petitie via www.petities.nl /huisartsenzorg Amsterdam.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel