Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

16 oktober 2018

PMA zoekt nieuw lid Kerngroep

Ons Platform Mantelzorg Amsterdam (PMA) zoekt per direct een nieuw lid voor zijn Kerngroep. We zijn op zoek naar iemand die zelf ervaring of affiniteit heeft met mantelzorg en bij voorkeur woonachtig is in stadsdeel Centrum. Het is een vrijwilligersfunctie.

 

Wat doet het PMA?

Het PMA komt op voor de collectieve belangen van mantelzorgers in Amsterdam. Er wordt in toenemende mate als vanzelfsprekend een beroep gedaan op mantelzorgers. Wij willen duidelijk maken hoe divers mantelzorg is, evenals hetgeen aan ondersteuning nodig is. Wij zetten in op het vroegtijdig ondersteunen van mantelzorgers, zodat zij op den duur geen problemen krijgen met hun eigen gezondheid.

 

Het platform is ondergebracht bij Cliëntenbelang Amsterdam en wordt ondersteund door een coördinator die er werkzaam is.

 

Vacature kerngroep

Het PMA heeft actieve leden die als vrijwilliger deelnemen aan de kerngroep. Sommige leden zijn verbonden aan een stadsdeel en zijn daar onze zogenoemde ambassadeurs. Zij verzamelen informatie uit de praktijk en signaleren knelpunten. Het PMA gebruikt deze informatie om het beleid van de gemeente rond mantelzorg te beïnvloeden. Aan de hand van een werkplan bepalen wij ieder jaar de prioriteiten.

 

Vaardigheden

Van de leden van de kerngroep verwachten wij dat ze:

  • Op verschillende niveaus kunnen meedenken en de praktijk kunnen vertalen naar beleid en andersom.
  • Zich mondeling en schriftelijk goed kunnen uitdrukken.
  • Eventueel bereid zijn om een presentatie te houden tijdens informatiebijeenkomsten. Dat gebeurt altijd in tweetallen en in overleg met de kerngroep.

 

Het is mogelijk om bij ons trainingen te volgen, die kunnen helpen bij de uitvoering van het werk.

 

Activiteiten

  • Het bijwonen van het maandelijks overleg van de kerngroep (derde vrijdag van de maand). 
  • Actief bijdragen aan de stedelijke informatiebijeenkomsten van het PMA. 
  • Deelname aan de jaarlijkse ‘heidag’ waar missie, visie, prioriteiten en activiteiten worden bepaald. 
  • Actief zijn in eigen stadsdeel en netwerk en het signaleren van knelpunten die in de kerngroep worden ingebracht en omgezet in strategisch beleid en activiteiten.
  • Regelmatig meegaan naar overleg met ambtenaren, politici of zorgaanbieders.

 

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd? Neemt u dan voor meer informatie contact op met Malène Duijst (coördinator) op (020) 75 25 162 of via platformmantelzorg@clientenbelangamsterdam.nl.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel