Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

8 februari 2022

De zorg centraal bij Radio Signaal 10 februari

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. 

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl.

 

Long Covid

Eline Hofman is medisch adviseur bij nazorgorganisatie C-support. Zij vertelt over de aantallen, diagnostiek en de behandeling van mensen met langdurende klachten na Covid. Na 2 jaar coronacrisis blijken er mogelijk 50.000 mensen te lijden aan Long Covid, ook post-Covid genoemd.

 

De nazorgadviseur luistert naar de klachten en kijkt naar de gevolgen, zoals vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn, vergeetachtigheid,  stress of angst. Hij zoekt naar de juiste zorgverleners; een fysiotherapeut, ergotherapeut en/of een psycholoog. 

 

Praktijkondersteuner GGz

Bas van Empel werkt als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg bij Huisartsen Dapperbuurt. Hij is betrokken bij Buurtzorg T dat zorg op maat verleent aan cliënten met (zware) psychiatrische problemen, die thuis behandeld en ondersteund willen of moeten worden.

 

De zorg is laagdrempelig en bereikbaar en ze proberen zo min mogelijk te verstoren in en rond het dagelijks leven van cliënten. Dat doen ze met behulp  van dierbaren, betrokkenen, de huisarts en ervaringsdeskundigen. Binnen deze deze aanpak waken ze voor overbehandeling, medicalisering en opnames.

 

Column

De column 'Het verkeerde bed' is van Glenda Westzaan.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.