Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

12 maart 2019

Radio Signaal, 14 maart 2019

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.
Vandaag ontvangen we twee bijzondere Amsterdammers, beiden waren in de race voor de titel Amsterdammer van het jaar.

 

Abdelhamid Idrisi - Stichting Studiezalen

9 maart werd in Scheltema een plaquette onthuld met de namen van alle Amsterdammers van het jaar. Als laatste staat de 29 jarige Abdelhamid Idrissi vermeld, onlangs bij ons in de uitzending, waarijb hij vertelde over zijn studiezalen-project. Hij creëerde 24 plekken in Noord en Nieuw-West voor studie en huiswerkbegeleiding.   We spreken hem nogmaals in zijn nieuwe hoedanigheid.

 
 

Paul Willemse - inzet voor dak- en thuislozen. 

Ook genomineerd was Paul Willemse. Hij stond aan de wieg van de werkgroep Dak, en was, samen met de Amsterdamse afdeling van de SP, initator van de Daklozenvakbond. Als gemeentelijke handhaver/toezichthouder begon hij uit eigen initiatief dak- en thuislozen op straat koffie en eten te verstrekken. Inmiddels organiseert hij voor hen jaarlijks een kerstdiner en op Bevrijdingsdag de Vrijheidsmaaltijd in de Waag. Hij verdraagt geen onrecht, en deinst er niet voor terug om, gesteund door een professioneel netwerk, rechtszaken aan te spannen tot aan de Europese Unie.
 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden