Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

14 september 2022

Radio Signaal 15 september: Wonen is een mensenrecht!

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Te gast zijn Anneke van der Vlist van Ieder(in) en Ruud Fiere van Cliëntenbelang Amsterdam, beide zijn beleidsmedewerker Wonen. Ze vertellen wat beleidsmaker en betrokken beroepsgroepen - zoals bouwers en architecten - moeten ondernemen om mensen met een beperking of chronische ziekte aan een huis te helpen, gebruikmakend van het zogeheten 'bouwstenenboek' en andere instrumenten. 

 

Anneke van der Vlist spreekt de overheid aan om meer woningen te reserveren en te bouwen voor deze groep. En ze mengt zich in het debat over de toewijzing van woningen aan mensen uit bepaalde beroepsgroepen. Zo trekken andere groepen mensen nog meer aan het kortste eind. 


Ruud Fiere is tevens projectleider 'Participatieprojecten'. In die rol werkt hij voor en met mensen die vanwege hun beperking (fysiek, psychisch of verstandelijk) meer moeite hebben met het vinden of behouden van werk, zorg, toegang tot voorzieningen en het vinden van een geschikte woning. Vanuit Cliëntenbelang Amsterdam organiseert hij hun stem richting gemeente, zorgverzekeraar, bedrijfsleven en fondsen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.