14 mei 2019

Radio Signaal 16 mei

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. In deze deze uitzending staat de relatie tussen dier en mens centraal. 

 

Beweging en gezelligheid

Stichting OOPOEH helpt senioren aan meer beweging en gezelligheid door hen te koppelen aan een lieve oppashond in de buurt. OOPOEH staat voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. OOPOEH slaat 3 vliegen in een klap: Ouderen krijgen meer gezelschap en beweging, huisdieren de aandacht en verzorging die ze nodig hebben en baasjes een betrouwbare oppas. Bureaumanager Meike Zwaan komt meer vertellen over het werk van de stichting.

 

Kattencafé Kopjes

Het concept ‘kattencafé’ ontstond in 1998 in Taiwan, werd daarna in Japan erg populair en de kattenparadijsjes waaiden over  naar Londen, Parijs, Berlijn, Kopenhagen en New York. Duizenden mensen per dag bezoeken een kattencafé voor een kop thee en een knuffel. Kattencafé Kopjes bestaat sinds april 2015  in de Amsterdamse Baarsjes. De oprichters hebben alles behalve een kater; voor een bezoek aan het café moet worden gereserveerd. Bezoekers krijgen voorlichting over katten en over de dierenasiels. 

 

Column

De column 'Silly Walks' is van Marja Morskieft.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.