Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

18 mei 2022

Radio Signaal 19 mei met voorzitter Fred Cohen van Alzheimer Nederland

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. Tijdens deze uitzending kunt u luisteren naar 2 Ted Talks, de actuele agenda en onze mededelingen.

 

Kwaliteit van leven voor mensen met dementie

Fred Cohen is voorzitter van de Amsterdamse afdeling van Alzheimer Nederland. Alzheimer Nederland werkt samen met duizenden vrijwilligers, mensen met dementie, mantelzorgers, onderzoekers, donateurs en collectanten aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het aantal mensen met dementie verdubbelt de komende 20 jaar naar een half miljoen. Haast is geboden.

 

Fred vertelt in de uitzending over de achtergrond van Alzheimer Nederland, over hoe hij erbij betrokken is geraakt en wat zijn werkzaamheden zijn.  Hij is verder actief in het oudernetwerk van de PVDA. Hij wil dat de partij dementie omarmt en vertelt wat dit voor hem inhoudt. 

 

Omgang met dementerenden in de stad

Gemeente Amsterdam werkt in samenspraak met Alzheimer Nederland aan een beleidsbrief. Hoe gaat onze stad op dit moment om met dementerenden en welke zaken moeten in de beleidsbrief worden opgenomen? We belichten een aantal punten:  ondersteuning van de mantelzorger, ondersteuning van de zorgvrijwilligers, migrantenouderen en dementie en woonwensen voor dementerenden.

 

Alzheimer Café

We zoemen tot slot in op Alzheimer Café: hoe zijn die opgezet, wie zijn de bezoekers, hoe doen dementerenden mee,  welke onderwerpen worden er besproken en hoe goed worden ze bezocht.

 

En we hebben weer een actuele Agenda en Mededelingen en de column ‘Kinderen en kleinkinderen’ van Olga de la Fontaine.
 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.