Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

21 februari 2018

Radio Signaal 22 februari

Elke donderdag van 12.00 tot 13.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Omroep Amsterdam. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether).  En overal ter wereld via internet. Donderdag kunt u luisteren naar een uitzending in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Centraal staat het grote Amsterdamse project Age Friendly City. Naast de politieke partijen hebben we daarom ook de mensen van burgerinitiatief Stichting Age Friendly Wonen uitgenodigd.

 

Stellingen

We gaan in gesprek aan de hand van de volgende drie stellingen:

  • Zorg en wonen moeten worden ontschot om toegankelijkheid te verbeteren. Het grondrecht om zo lang mogelijk in eigen omgeving oud te kunnen worden moet centraal staan, en niet de behoefte van politiek en beleid om op te delen.
  • Aparte voorwaarden dienen gesteld te worden aan aanbestedingen  nieuwbouw binnen de oudere woningvoorraad. Gericht op win-win: nieuwbouw verbetert oudbouw.
  • ”Age-Friendly” dient een afzonderlijk onderdeel in de begroting te zijn. Met daaronder: subsidies voor  fysieke maatregelen ter preventie  van vallen en eenzaamheid.

 

Deelnemers

We hebben de volgende mensen uitgenodigd: 

  • Marianne Poot (gemeenteraadslid VVD) 
  • Wil van Soest (fractievoorzitter/lijsttrekker Partij van de Ouderen) 
  • Nenita de la Rose (kandidaat-raadslid voor de PvdA) 
  • Dick van Alphen ( Stichting Age Friendly Wonen)
  • Jan van Essen (Stichting Age Friendly Wonen)

 

Column

Marja Morskieft leest haar column 'Killerbody'.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

Klik hier om de uitzending terug te luisteren.