Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

25 mei 2022

Radio Signaal 26 mei: Radio Danspaleis gaat naar buurtcentrum de Meevaart

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. Tijdens deze uitzending kunt u luisteren naar 2 Ted Talks, de actuele agenda en onze mededelingen.

 

Toen de deuren van de kroegen, restaurants, buurtcentra  en theaters na de lockdown weer open konden, ging Radio Danspaleis met gezwinde spoed naar het gastvrije buurtcentrum de Meevaart! 

 

Eigenaar voelen

De Meevaart is een uniek community center in de Indische Buurt waar bewoners met diverse achtergronden, interesses, nationaliteiten, leeftijden en seksen hun plek kunnen vinden en activiteiten uitvoeren. Een plek waar bezoekers, gebruikers en medewerkers zich eigenaar voelen van het gebouw en hun best doen om de faciliteiten en de organisatie te verbeteren en de sfeer in de buurt beter te maken en te houden.

 

Tegen eenzaameheid

Suna Duijf van Radio Danspaleis sprak in de Meevaart met Mieke. Zij is oprichtster van stichting Atelier K & K dat zich inzet tegen de eenzaamheid in Amsterdam Oost en werkt vanuit de Meevaart.  Ze vertelt onder andere over Rana en Melahat. Rana vluchtte op 39-jarige leeftijd vanuit Afghanistan naar Nederland. Hoe ziet haar leven er nu uit en hoe gaat het met haar?

Melahat kwam als tienermeisje vanuit Turkije naar Nederland. Hoe verliep haar emigratie en heeft zij  haar draai gevonden in de buurt?

 

Muzikanten Frank van Bommel en Martin van Leusden leveren commentaar in woord en muziek.

 

Deze week geen column, wel een kersverse Agenda en Mededelingen

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.