Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

3 mei 2022

Radio Signaal 6 mei over Bijbelse verhalen, rolstoeldansen en OOPOEH

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. Deze week zijn we weer live vanuit de studio en onze gasten en wijzelf hebben er zin in!  

 

Bijbels Museum

Carolien Kroon is directeur van het Bijbels Museum. Het museum maakt reizende tentoonstellingen rond Bijbelse verhalen en thema's, vaak verbreed naar andere religies en stromingen. Carolien vertelt over haar activiteiten en over de tentoonstelling 'Tijd en Eeuwigheid; poëzie in beeld en woord', vanaf 9 mei te bezoeken bij Studio Circle op de Zuidas.

 

De prikkelende tentoonstelling van Poëzie in beeld en woord met verbluffende papierkunstobjecten van Annita Smit en gedichten van 5 eigentijdse dichters: Gershwin Bonevacia, Babs Gons, Marjolijn van Heemstra, Iduna Paalman en Mustafa Stitou.  De bezoeker wordt uitgedaagd een verstilde ervaring op te doen: kunst als 'Mindfulness'.

 

Rolstoeldansen

Corrie van Hugten is voorzitter en secretaris van de Stichting Rolstoeldansen Nederland. Deze stichting bestaat inmiddels meer dan 30 jaar en heeft als grootste doel mensen met een beperking dansplezier te brengen. Iedereen kan meedoen, met wat voor rolstoel en/of handicap dan ook. Niemand wordt uitgesloten.

 

(Artikel loopt door na de foto)

Foto Stichting Rolstoeldansen NL op de dansvloer.jpg

Via Inclusive DanceNL nemen mensen deel aan dansevenementen, die zij organiseren voor mensen met en zonder beperking. Ook delen zij kennis en organiseren ze opleidingen voor ouders en begeleiders van mensen met een beperking.

 

Senioren en oppashonden

Bianca Simons is te gast, medewerker bij Stichting OOPOEH wat staat voor: Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. De organisatie bestaat dit jaar 10 jaar en viert de duizenden senioren en oppashonden die ze aan elkaar hebben gekoppeld.

 

Op 10 mei vindt er een feestelijke wandeling plaats in het Amsterdamse Bos. Deelname is gratis en de wandeling duurt ongeveer 5 kwartier. Ook senioren die minder goed ter been zijn, zijn van harte welkom. Voor hen is er een kortere route.

 

Column

De column ‘Iets luchtigs’ is van Glenda Westzaan.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.