Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

4 oktober 2022

Radio Signaal 6 oktober met Rolien Sanderowsky van de Oudertelefoon en muzikant Julie Scott

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

In de uitzending van 6 oktober is Rolien Sanderowsky te gast. Zij is medewerker bij de Oudertelefoon. Toen de eerste lockdown net was begonnen en de Kindertelefoon overuren maakte, vroeg Rolien Sandelowsky zich af: waarom is er eigenlijk geen hulplijn voor ouders? Ze besloot er zelf een op te richten samen met 3 jonge onderzoekers*. 

 

Hart luchten

Inmiddels weten vele tientallen ouders wekelijks De Oudertelefoon te vinden om hun hart te luchten. Mensen bellen over huilbaby’s, hoe om te gaan met seksualiteit bij kinderen, kinderen die niet willen eten, gewelddadigheid binnen het gezin of relatieproblemen met hun partner. Iedereen die met opvoeden te maken heeft en ergens mee zit kan gratis en anoniem terecht bij de hulplijn; ouders, maar ook opa’s, oma’s, tantes, ooms en medewerkers van kinderdagverblijven bellen. 

 

Er is zelfs een mogelijkheid in het keuzemenu van de Oudertelefoon om het een poosje uit te schreeuwen als de spanning te hoog mocht zijn. Hoe verkwikkend kan dat zijn en een goed alternatief voor het achter het behang willen plakken van je allerliefsten. https://www.oudertelefoon.nl

 

* leden vanuit de Nationale Denktank, waar jaarlijks jonge enthousiaste uitgekozen leden oplossingen mogen zoeken voor grote maatschappelijke problemen https://nationale-denktank.nl


===============
Daarnaast is ook Julie Scott te gast. Zij is muzikant, kunstenares en heeft al meer dan 15 jaar haar eigen vocal coach praktijk. Zij organiseert retraites in binnen- en buitenland die gaan over het (her)vinden van je passie, stemexpressie en creativiteit. Zij is ook als community builder betrokken bij allerlei sociaal-maatschappelijke projecten en evenementen. Een voorbeeld is haar bijzondere initiatief tijdens de pandemie: ‘Krijsen aan Zee’ dat wereldwijd in het nieuws kwam. Hierover vertelt zij meer in de uitzending. 
https://juliescott.nl

 

Julies album komt op 14 oktober uit. Samen met Peter Slager,  bassist van BLØF staat zij aan het roer van de band Spellbound. Hun album Anam Cara wordt op 16 oktober gepresenteerd in het Paard in Den Haag.

 

Toon van der Aa leest het gedicht ‘Mijn hart’ voor van Ed. Hoornik


 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.