Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

25 juli 2022

Radio Signaal: campagne War Child 'Oorlog is erfelijk'

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Ook deze zomer kunt u elke donderdag naar onze uitzendingen luisteren. Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Op 28 juli haken we aan bij de campagne van War Child 'Oorlog is erfelijk'. De wereld wordt geconfronteerd met een enorme groep mensen die op de vlucht zijn voor oorlog. Na Syrië, Afghanistan en Eritrea nu uit Oekraïne.

 

War Child wil met deze campagne laten zien wat oorlog met kinderen doet. Ook met kinderen die zelf de oorlog niet hebben meegemaakt. maar van alles meekregen van hun ouders. Radio Signaal wil deze kennis met de luisteraars delen.

 

Natascha van Weezel

Journalist en filmmaakster Natascha van Weezel interviewde voor War Child interviewde bekende Nederlanders over hoe oorlog hun leven heeft bepaald. Ook als de oorlog is gestopt, worden oorlogstrauma’s vaak doorgegeven van generatie of generatie. In deze podcasts delen bekende Nederlanders hun persoonlijk ervaringen om aandacht te vragen voor kinderen in oorlog van nu. 

 

Na een korte introductie van Natascha volgen interviews met Geert Mak, Frederique Spight en Arnon Grunberg. Bij alle gasten zat de oorlog aan tafel of speelde op de voor– of  achtergrond een belangrijke rol in hun leven.

 

De ouders, broers en zus van schrijver en historicus Geert Mak overleefden het Jappenkamp. De moeder van kunstenares Frédérique Spigt leed na het Jappenkamp aan een kampsyndroom en de ouders van schrijver Arnon Grunberg overleefden de Holocaust.

Arnon Grunberg foto Eddy van Wessel 2022.jpg

Arnon Grunberg (foto Eddy van Wessel)

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.