Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

13 juni 2023

Radio Signaal op 15 juni over theatervoorstelling 'Broos' en Radio Steunkous

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen. 

 

Moeders van zorgintensieve kinderen

Malѐne Duijst is coördinator van het Platform Mantelzorg Amsterdam. Met Malène gaan we het hebben over 'Broos', een muzikale, ontroerende en hoopvolle theatervoorstelling over hoe je jezelf kwijt kunt raken in de zorg om een ander. Broos is geïnspireerd op gesprekken met moeders van een zorgintensief kind.

 

Tekst, dichtkunst, muziek en zang wisselen elkaar af. Kyria (hoofdpersoon Lottie Hellingman) neemt de zangpartij voor haar rekening en Menno die als vader op de achtergrond fungeert, speelt gitaar. Na de voorstelling kunnen ouders met elkaar van gedachte wisselen. 

 

We bespreken welke thema’s er in de voorstelling voorbij komen. We gaan in op de angst van ouders voor de toekomst van hun kinderen en het vaak knagende schuldgevoel rondom het hebben van een kind met een beperking. De voorstelling is op 26 juni te zien in het Polanentheater. 

 

Reportage Radio Steunkous op tournee

Radio Steunkous is een wekelijks radioprogramma dat gemaakt wordt door de wijkverpleging van Buurtzorg Amsterdam en gaat ervan uit dat wij allemaal een steunkous voor elkaar kunnen zijn. Radio Steunkous maakt opbeurende, informatieve programma’s die goed zijn voor onze gezondheid.

 

Het luisteren naar verhalen van anderen prikkelt bovendien de verbeelding en vergroot begrip voor anderen. Initiatiefnemers zijn verpleegkundige Marjolijn Onvlee en radiomaker Anke Spaker. Verpleegkundige Elly Lakerveld is de vaste presentator.

 

Op 1 april vertrok Steunkous voor een lentetour van 2 maanden door Nederland. Op de fiets met een radiostudiootje in een rode camper. Ze doen 8 provincies aan en hopen via de verschillende Buurtzorg-teams met mensen in contact te komen. Mensen die ons kunnen vertellen wat het geheim is van een prettige oude dag.  Ze vertellen hierover in hun speciaal voor Radio Signaal gemaakte reportage. 

Radio Steunkous_sRGB-met-tekst.jpg

Column

De column is deze week van Toon van der Aa.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.