Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

6 juni 2023

Radio Signaal op 8 juni over slechthorenden en Toneelgroep Jet

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen. 

 

Marja de Kinderen LinkedIn.jpgSlechthorend Amsterdam

Te gast is Marja de Kinderen, oprichtster van Slechthorend Amsterdam. Dit is een initiatief vanuit ervaringsdeskundigheid. Marja is organisatiesocioloog en werkt ruim 14 jaar zelfstandig als projectmanager in zorg en welzijn. Toen zij ruim 10 jaar geleden slechthorend werd, liet zij zich in haar  dagelijkse leven niet beperken. Het werd de motor achter verandering in haar loopbaan om naast projectmanager gecertificeerd hoorcoach te worden. 

 

Slechthorend Amsterdam ontwikkelt tal van activiteiten voor mensen uit de doelgroep, biedt hen een netwerk  en informeert organisaties over de gevolgen van slechthorendheid op werken en leven. In de uitzending zal Marja ook ingaan op de onbekende gevolgen van slechthorend zijn. 

 

Toneelgroep Jet

Brigitte Defaix en Bart Keijzer spreken over hun werkzaamheden voor Toneelgroep Jet. Brigitte heeft bewegingstheater als achtergrond en leidt Toneelgroep Jet. Toneelgroep Jet haalt haar inspiratie uit de ervaringen van de acteurs zelf.

 

Ervaringen in hun leven met psychische problemen, psychiatrische aandoeningen en hoe zij hiermee omgaan. De stukken schrijven ze zelf, en de kleding, muziek en decorstukken maken ze zelf. In juni staan zij weer op de planken in het Polanentheater (Spaarndammerbuurt).  Dit keer met ‘Gedroomd’, een sprookjesachtig stuk waarin beweging, dans en zang zit.

 

Bart heeft aan veel theaterstukken van Jet meegeschreven en is een van de acteurs van het gezelschap.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.