Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

5 februari 2024

Radio Signaal over programma Amsterdam Vitaal & Gezond

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met mededelingen en een actuele agenda.

 

Sigra-full-Inge-Müller_02989.jpgGelijke kansen op goede gezondheid

Donderdag 8 februari (14:00 uur) is Inge Müller te gast. Zij is programmaregisseur van Amsterdam Vitaal & Gezond (AV&G). AV&G is een ambitieus programma van de gemeente, zorgverzekeraar Zilveren Kruis, Sigra (regionaalsamenwerkingsverband van organisaties in zorg en welzijn), Cliëntenbelang Amsterdam en Elaa (samenwerkingspartner zorg & welzijn in Amsterdam en Almere).  

 

Het programma van de gemeente heeft tot doel dat in 2040 alle Amsterdammers gelijke kansen hebben op een goede gezondheid. En kwetsbare groepen hebben er 10 gezonde levensjaren bij.

 

De behoefte van Amsterdammers aan zorg en ondersteuning verandert. De stad groeit. De gezondheidsverschillen tussen mensen en tussen wijken nemen toe. Er komen steeds meer ouderen, en de kosten stijgen. Daarnaast staat de arbeidsmarkt onder druk.

 

Inge vertelt wat het programma zoal inhoudt en wat haar taken daarbij zijn. We zoomen in op de sport - en beweegweken en de Lang Leef Thuisflats* en meer.

 

Column

De column 'Voltooid leven' is van Toon van der Aa.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Bestaande seniorenflats verrijken met zorgfuncties en meer gemeenschapsactiviteiten. De gebouwen staan er al en dat is veel sneller te realiseren dan bij nieuwbouw. Het motto van deze Thuisplusflats is 'Zelfstandig, maar wel samen'.