Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

5 december 2023

Radio Signaal over boek 'Krachtige mensen in beweging'

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. 

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. Dit is een herhaling van de uitzending van 7 april 2022. 

 

Krachtige mensen in beweging

Marian Vink en Daan Stremmelaar zijn te gast, schrijvers van het boek ‘Krachtige mensen in beweging'. In het boek beschrijven zij de geschiedenis van de Amsterdamse patiënten- en cliëntenbeweging en hoe de toekomst van deze beweging eruit kan zien.

 

Het boek biedt een kijkje achter de schermen van de patiënten- en cliëntenorganisaties in Amsterdam en is een mooie aanvulling op de sociaal-maatschappelijke geschiedenis van de stad en zijn inwoners.  

 

Marian Vink is socioloog en gepensioneerd beleidsmedewerker/onderzoeker bij Clientenbelang Amsterdam. Daan Stremmelaar is behalve historicus en pedagoog ook beleidsmedewerker bij Clientenbelang Amsterdam. 

Marian interviewde meer dan 100 mensen voor het boek en Daan schreef het hoofdstuk over de historische en maatschappelijke achtergrond.  ​​​​​​​

 

Onmondig en kostenpost

Mensen met een beperking worden nogal eens neergezet als afhankelijk, onmondig en een kostenpost. De schrijvers bewijzen in het boek het tegendeel: Vanaf de eerste emancipatiebewegingen tot op heden maakt u kennis met  krachtige mensen die zich hard maken voor volwaardig burgerschap, inclusie, goede zorg en welzijn.

 

Voorkant boek Krachtige mensen in beweging.jpg

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.