Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

5 september 2023

Radio Signaal over de grenzen van vrijwilligerswerk

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen. We herhalen deze week de thema-uitzending over grenzen aan het vrijwilligers werk. 

 

Onmisbaar

Vrijwilligers zijn goud waard in de zorg en voor het welzijn van Amsterdammers. Ze zijn in toenemende mate onmisbaar geworden voor onze stadsbewoners. Zij werken met een enorme inzet, maar hoe gaat het eigenlijk met hen? 

 

Steeds vaker bereiken ons de geluiden dat het vrijwilligers te veel wordt; dat er te veel van hen gevraagd wordt en te vaak. Is het werk dat ze doen nog wel vrijwilligerswerk of is het inmiddels vervanging voor betaald werk geworden? 

 

We gaan in gesprek over de grenzen aan vrijwilligerswerk met Dasha van Amsterdam (Vrijwilligerscentrale Amsterdam), Malène Duijst (coördinator Platform Mantelzorg Amsterdam en Informele Zorg bij Cliëntenbelang Amsterdam) en oud-vrijwilliger Nicole Kenter.

 

Dasha van Amsterdam is organisatieadviseur in stadsdeel Zuid en ondersteunt daar organisaties en initiatieven die met vrijwilligers werken. Malène is ook de coördinator van het vrijwilligersbeleid bij Cliëntenbelang Amsterdam.

 

Gedicht

Peter Petersen draagt zijn gedicht 'De naderende koude dagen' voor.

 

Dasha van Amsterdam.jpg

Dasha van Amsterdam

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.