Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

19 maart 2024

Radio Signaal over de rechten van sekswerkers

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met mededelingen en een actuele agenda. 

 

PIC Amsterdam 1 december 2023.jpgDonderdag 21 maart (14.00 uur) spreken we mevrouw K. (alias), medewerkster bij het Prostitution Information Center (PIC). Het centrum ligt in het hart van de Wallen naast de Oude Kerk en bestaat ruim 30 jaar. Het is opgericht door Mariska Majoor. Mariska heeft al die jaren samen met vele anderen gevochten voor de positie, de rechten en de veiligheid van de sekswerkers.

 

Het Centrum beoogt heldere en accurate informatie en voorlichting te geven omtrent het sekswerk op de Wallen en het sekswerk in het algemeen. Er heerst nog steeds een groot stigma en vooroordeel ten aanzien van sekswerk en sekswerkers.

 

Onbegrip

Zo is er bijvoorbeeld een groot onbegrip en desinformatie over sekswerk in relatie tot vrouwenhandel, waarbij sekswerk legaal werk is en vrouwenhandel een misdaad.

 

Vrouwen en mannen hebben recht te kiezen voor seks als werk en zich tegelijkertijd beschermd te weten tegen uitbuiting en dwang. De rechten van sekswerkers zijn mensenrechten.

 

Nieuw erotisch centrum

In de inmiddels maandenlange discussie over de komst en locatie van een nieuw te bouwen erotisch centrum, praten veel mensen mee en geven velen gefilterd en ongefilterd hun mening. Het is een grote belangenstrijd met in het hart van de discussie de sekswerkers en de buurt.

 

Maar wat willen de sekswerkers zelf? Mevr. K. vertelt over de unieke en vriendelijke plek waar een ieder kan binnenstappen en vragen kan stellen, boeken kan lezen, een lezing kan boeken of eenvoudig een kopje koffie kan drinken. En over het belang van het centrum voor het huidige en toekomstige sekswerk op de Wallen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.