Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

30 januari 2024

Radio Signaal over de Sociale Basis en geluk en vitaliteit

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met mededelingen en een actuele agenda.

 

Thumnail Buurtsalon Jeltje 2023.jpgSociale Basis

Monica Verhoog van Buurtsalon Jeltje (foto) in Amsterdam - West en directeur René Janssen van Stichting Karrewiel in Amsterdam - Oost zijn te gast. Met hen hebben we het over de Sociale Basis 2025 - 2023

 

"De sociale basis is er voor alle Amsterdammers. Het is het fundament van ons stelsel voor zorg, ondersteuning en meedoen. De plek waar Amsterdammers elkaar vinden, ontmoeten en waar sociale cohesie ontstaat. In een stevige sociale basis wordt maximaal ingezet op het ontdekken van talenten en het benutten van kansen en mogelijkheden om mee te kunnen doen." (Bron: Beleidskader sociale basis Amsterdam 2025-2030 , gemeente Amsterdam) 

 

Stevig in de lokale samenleving

Kleine vaak informele organisaties en initiatieven staan met hun beide benen stevig in de lokale samenleving en programmeren en reageren vanuit wat zij in hun directe omgeving zien. Organisaties zoeken zelf samenwerkingsverbanden op met andere partijen, dat is niets nieuws. 

 

In de Sociale Basis gaat dit vormen van allianties zó ver dat vooral kleine, informele partijen het eigenaarschap van hun eigen doelstellingen zien verdwijnen. Hoe werkt de Sociale Basis op gebruikersniveau? Wat staat hen te doen? 

 

Merijn Ruis.jpgWetenschap van geluk

Merijn Ruis is ook te gast. Geluk overkomt je en is volkomen willekeurig. Of niet?? Geluksprofessor Merijn Ruis spreekt over de wetenschap van geluk. Geluk, vitaliteit en verbinding zijn ook stofjes in je hersenen. Zijn er manieren om je gelukkiger te laten voelen? Merijn weet wel hoe! 

 

Terrence Weijnschenk.jpgGedicht

Terrence  Weijnschenk draagt een gedicht voor. Terrence heeft vele talenten. Tegenwoordig is hij vooral schrijver, acteur en entertainer, maar ooit was hij boekhouder, raadslid in stadsdeel Westerpark en groepsleider naschoolse opvang. Hij schrijft onder andere gedichten, korte verhalen en columns.  

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.