Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

8 augustus 2022

Radio Signaal over dichtbundel 'Blij dat ik besta!'

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Ook deze zomer kunt u elke donderdag naar onze uitzendingen luisteren. Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Dichtbundel met nieuw geluid

Blij dat ik besta! is een frisgroene dichtbundel met een nieuw geluid. De insteek van deze verzamelbundel is positiviteit vanuit psychische kwetsbaarheid, juist in crisistijd. De oproep om werk  in te sturen heeft 78 fraaie gedichten opgeleverd die de blijheid, schoonheid, hoop en verwondering aanroeren, die het leven óók in zich draagt. 

 

Cover Blij dat ik besta juli 2022.jpg​​​​​​​De bundel is kersvers: zij verscheen op 1 juli jl. bij uitgeverij Tobi Vroegh. Projectleider Lea van Geesink vertelt over de uitgeverij, hun laatste hits en over hoe de bundel tot stand gekomen is.

 

De dichters Lennert Ras, Nadielie Jhakrie, Merik van der Torren en Gisele Vranck vertellen over hun werk als dichter, over hun gedichten en dragen er een aantal voor. ​​​​​​​

 

Tobi Vroegh​​​​​​​

Tobi Vroegh wil met haar uitgaven een brug slaan tussen de psychiatrie en de rest van de maatschappij. Dit doen zij door het uitgeven van herstelverhalen, romans, dichtbundels, kinderboeken, brochures, onderzoeken en de jaarlijkse scheurkalender.

 

Met deze uitgaven wil Vroegh bijdragen aan de emancipatie en participatie van mensen met een psychiatrische aandoening. De publicaties hebben een link met de psychiatrie, doordat de auteur er zelf mee te maken heeft (gehad) of door de keuze van het onderwerp. De uitgeverij brengt met gemotiveerde vrijwilligers kwalitatief goede publicaties uit. 

 

Mensen met een psychiatrische achtergrond en een vlotte pen zijn bijzonder waardevolle bronnen van informatie en creativiteit. Daarnaast vormt de uitgeverij zelf een veilige werkomgeving voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.