Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

28 augustus 2023

Radio Signaal over dichtbundel 'Blij dat ik besta' van uitgeverij Tobi Vroegh

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen. 

 

Voorkant dichtbundel Blij-dat-ik-besta-Tobi-Vroegh.jpgDeze zomergastenuitzending staat geheel in het teken van de dichtbundel 'Blij dat ik besta!' van uitgeverij Tobi Vroegh. Blij dat ik besta! is een frisgroene dichtbundel met een nieuw geluid. De insteek van deze verzamelbundel is positiviteit vanuit psychische kwetsbaarheid, juist in crisistijd

 

De oproep om werk in te sturen heeft 78 fraaie gedichten opgeleverd die de blijheid, schoonheid, hoop en verwondering aanroeren, die het leven óók in zich draagt. De bundel verscheen op 1 juli 2022.

 

In de studio spreken we met projectleider Lea van Geesink. Ze vertelt over de uitgeverij, hun laatste hits en hoe de bundel tot stand gekomen is. De dichters Lennert Ras, Nadielie Jhakrie, Merik van der Torren en Gisele Vranck vertellen over hun werk als dichter, hun gedichten en dragen er zeker een aantal voor.

 

Tobi Vroegh

Uitgeverij Tobi Vroegh wil met haar uitgaven een brug slaan tussen de psychiatrie en de rest van de maatschappij. Dit doen zij door het uitgeven van herstelverhalen, romans, dichtbundels, kinderboeken, brochures, onderzoeken en onze bestseller de jaarlijkse scheurkalender.

 

Met deze uitgaven wil de uitgever bijdragen aan de emancipatie en participatie van mensen met een psychiatrische aandoening. Daarnaast vormt de uitgeverij zelf een veilige werkomgeving voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.