Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

9 mei 2023

Radio Signaal over eetprojecten rond eenzaamheid en Alzheimer

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen. 

 

Eetprojecten doen het goed. Samen koken en eten verbindt en doorbreekt voor veel deelnemers de eenzaamheid.  We gaan het hebben over Buurtbuik (locatie Centrum) en Onvergetelijke Kookclub Amsterdam.

 

Buurtbuik

Theo Lingmont vertelt over de organisatie Buurtbuik. In het hart van Amsterdam koken zij iedere zaterdagmiddag een gratis driegangenmaaltijd van overgebleven voedsel voor buurtbewoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 

Buurtbuik is voortdurend op zoek  naar meer voedseldonoren en vrijwilligers om te koken en voor andere hand - en spandiensten. Theo vertelt over hun start aan de Egelantiersgracht, wat zij betekenen voor de buurt en hun dagelijkse werk. 

 

Voor mensen met Alzheimer

Claire van Beek  vertelt over Onvergetelijke Kookclub Amsterdam voor mensen met Alzheimer. Iedereen met de diagnose dementie kan met een mantelzorger of andere naaste deelnemen aan deze leuke activiteit. Ook horen we van haar hoe het koken in z’n werk gaat en wat de deelnemer eraan beleven.  

 

De Kookclub is een initiatief van Alzheimer Nederland in samenwerking met Resto Van Harte, ondersteund door de nationale Postcode Loterij.

 

Column

De column is van journaliste, columniste en manager GGz bij Cordaan Nynke van Zwol.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.