Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

28 oktober 2014

Radio Signaal over gemeenschapszin

Rode draad van de uitzending van 30 november is: `hoe ontwikkel je gemeenschapszin binnen de participatiesamenleving?`. Stem donderdag tussen 11:00 en 12:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En natuurlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren.

Allemaal meedoen?

We moeten allemaal meedoen, initiatief tonen, van onder op zorgdragen voor buurt en buurtgenoten. Hoe komen we daartoe en hoe gaat dat eruit  zien in een stad als Amsterdam met zijn grote diversiteit tussen (en ook binnen) wijken en buurten. Olga van den Berg heeft een doorgaand gesprek met  Merel Vosseberg, programmabeheerder bij Collectief KONIJN, stadssocioloog Leon Deben, en aan de telefoon schrijver Henk Krosenbrink.

Collectief Konijn

Merel Vosseberg vertelt over Collectief KONIJN, een groep dromers en doeners die door het hele land activiteiten ontwikkelen, zoals huiskamerconcerten, festivals en workshops, op non commerciële basis. 

Stadsdorpen

Leon Deben praat over het fenomeen stadsdorpen en participatiesamenleving.
Klik  hier  voor een interview met hem over dit onderwerp op de site Stadslevenamsterdam.nl

Naoberschap

Aan de telefoon vertelt schrijver Henk Krosenbrink over Naoberschap en Naoberplicht, een eeuwenoude traditie van burenhulp uit de achterhoek en Drente.

Radio Signaal Digitaal

Luister  via internet live naar de uitzending. Beluister  eerdere uitzendingen, of volg Radio Signaal op  Twitter.  Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons  Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel