Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

28 mei 2024

Radio Signaal over Kunst in de Zorg

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met nieuwe mededelingen en een actuele agenda.

 

Thumbnail Zohra Bourik.jpgDappere Doorzetters

Donderdag 30 mei is Zohra Bourik te gast. Zij is onderzoeker bij Leyden Academy en verbonden aan het project 'Kunst in de Zorg'. Deze academie doet onderzoek naar ouder worden en vitaliteit. Hiervoor worden allerlei onderzoeksprojecten uitgezet, onder andere in Amsterdam - Oost.

 

De vraag daarbij was, wat goed ouder worden in Amsterdam - Oost betekent.  Met deze vraag gingen 10 oudere bewoners van de Transvaalbuurt, de Indische buurt en de Dapperbuurt aan de slag. Drie van hen zijn ook te gast in de studio.

 

Een half jaar lang maakten zij foto's van hun leven, hun buurt en wat goed ouder worden en meedoen in de buurt voor hen betekent.* Het project heeft een mooie expositie in de OBA (Javaplein) opgeleverd onder de naam 'Dappere Doorzetters'. Dit heeft geleid tot meer acties om de buurten oudervriendelijker te maken. We gaan horen hoe! 

 

Column

Olga de La Fontaine leest haar column 'Ouder worden'. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Zij gebruikten de methode van Photovoice. Hierbij gaan de deelnemers op stap met een fototoestel en laten zich leiden door wat hen opvalt en aan trekt en waar letterlijk hun oog op valt. Hier worden foto’s van gemaakt. De foto’s nodigen dan in een later stadium uit tot vertellen en delen van ervaringen. Dit blijkt in de praktijk een krachtige manier te zijn om met elkaar in gesprek te komen.