Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

16 mei 2023

Radio Signaal over kunstenaarscollectief voor en door mensen met een psychische aandoening

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen. 

 

Het Diepwater Collectief is een kunstenaarscollectief voor en door mensen met een psychische aandoening. Voor de leden is het vaak de enige plek waar zij veilig aan allerlei vormen van kunst kunnen werken.

 

Uniek project

Sommige leden voorkomen hierdoor een volgende depressie, een enkeling stroomt na een aantal jaar door naar de Kunstacademie of exposeert zelfstandig. Het Collectief is zelfvoorzienend (consumer run) met een beperkte financiële gemeentelijke bijdrage en contributie. Een uniek project in ons land, dat al bijna 30 jaar bestaat. 

 

In nood

Onlangs bleek het collectief door een bekende financieel geruïneerd te zijn. Een regelrechte ramp voor de toch al kwetsbare leden. Inmiddels zijn er diverse acties gestart om de deurwaarders buiten de deur te houden en het Atelier weer op de rit te krijgen. De solidariteit is geweldig en de giften groot maar ze zijn er nog niet. Om het atelier weer levensvatbaar te krijgen is  nog een aanzienlijk bedrag nodig. 

 

Steun het collectief

Op 18 mei vertellen een paar leden hoe het atelier is opgezet, wat het Collectief voor hen betekent, wat er gebeurd is en met welke acties de leden het Collectief overeind willen houden en hoe die lopen. 
Luister en steun ze. Ze moeten door! Via deze link kun je ze steunen. 

 

Ook hebben we weer een actuele agenda en mededelingen.

 

Column

Raymond Aronds leest zijn column ‘Gokreclames tot in je strot’. 
 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.