Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

27 juni 2023

Radio Signaal over menstruatiearmoede

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen. 

 

Menstruatiearmoede

Op 29 juni gaat de gehele uitzending over menstruatiearmoede. Meisjes en vrouwen blijven thuis van school of werk, omdat zij de menstruatieproducten niet kunnen betalen. Annelinde Bonnema van Neighbourhood Feminists vertelt over onderzoek naar menstruatiearmoede in Amsterdam en projecten die zij rond dit probleem uitvoeren.   

 

We spreken gemeenteraadslid Anne Wehkamp (D66) over haar initiatiefvoorstel om menstruatiearmoede aan te pakken door producten zoals maandverband en tampons meer beschikbaar te stellen op instellingen en scholen. Menstruatiearmoede moet volgens haar onderdeel worden van het gemeentelijk armoedebeleid. 


Claire van Beek  van bedrijf Moodies vertelt over hun menstruatie-ondergoed en over de donaties die zij doet aan de Sociale Kruidenier - onderdeel van de Voedselbank - in de strijd tegen de menstruatiearmoede. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.