Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

21 maart 2023

Radio Signaal over vergeten componisten

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We beginnen de uitzending met een actuele agenda en mededelingen. Deze uitzending is een herhaling van de uitzending van 6 december 2019.

 

Leo Smit.jpgLeo Smit Stichting

Het pianisten duo Lucas en Arthur Lussen brachten vorig jaar hun cd 'Dutch Masters' uit, waarop zij onder andere werk van de Amsterdamse componist Leo Smit spelen. Leo Smith was een van de Amsterdamse componisten die tijdens de Tweede Wereldoorlog verboden waren en in de vergetelheid zijn geraakt. Hun muziek mocht niet worden uitgevoerd, omdat ze Joods, communistisch of anderszins onwelgevallig waren aan het nazi-regime.

 

Langzamerhand nemen zij weer plaats op het concertpodium. Elenore Pameijer en Arthur Frid vertellen over deze componisten en laten muziek horen van Leo Smit, Geza Frid en Dick Kattenburg.


Fluitiste Eleonore richtte in 1996 de Leo Smit Stichting op en onderzocht 35 'vergeten' componisten, waarvan er 14 de oorlog niet hebben overleefd. Arthur Frid is de zoon van componist Géza Frid. Hij vertelt over zijn vader, de moeilijke oorlog en de 50 illegale huisconcerten, die zijn vader organiseerde voor het kunstenaarsverzet. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.