Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

30 oktober 2018

Radio Signaal uitzending 1 november

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether).  En overal ter wereld via internet. 

 

Ketenfouten

Wanneer bij een instantie persoonsgegevens verkeerd worden ingevoerd in een systeem, heeft dat vaak ook vérstrekkende gevolgen bij andere instanties. Bijvoorbeeld in geval van dakloosheid. Alice Sonne  en Josje Jap Ngie-van Dam  zijn onderzoekers bij de  Ombudsman Metropool Amsterdam.   Zij leggen uit hoe deze ketenfouten gemaakt worden en hoe ze voorkomen kunnen worden.


Kinderkookkafé

In het Kinderkookkafé, aan de rand van het Vondelpark,  kunnen kinderen  van alle leeftijden komen koken. Het werd in 1981 opgericht door twee buurvrouwen met een pedagogische achtergrond. Inmiddels is het een leerbedrijf voor scholieren en studenten, en werken er mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.
We praten met betrokkenen Ruth van Andel (één van de oprichters) en Sandra.
 

Senia

De Senia leesgroepen en muziek-luistergroepen brengen mensen bij elkaar met dezelfde culturele interesse. Inmiddels zijn er bijna 1100 groepen in heel Nederland. We praten met de Amsterdamse Senia-ambassadeur Els Scholtes over de organisatie, boekselecties en discussiewijzers. En niet te vergeten het belang van vrije discussie!
 
Deze week geen column

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden