8 juni 2021

Radio Signaal uitzending 10 juni

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. 

 

Ombudsman Arre Zuurmond

Dit keer is Arre Zuurmond te gast, sinds 2013 de Ombudsman van Amsterdam. In 2016 werd Zuurmond uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar. De jury prees zijn persoonlijke betrokkenheid en zijn onorthodoxe aanpak. In september neemt hij afscheid als Ombudsman.

 

Zuurmond vergaarde bekendheid toen hij zich vlak voor zijn aanstelling als zogenaamde dakloze bij een gemeenteloket melde voor een slaapplaats en hoorde dat de wachttijd 8 maanden bedroeg.

 

Voortijdig vertrek

Hij noemt zichzelf ‘De bezemwagen die fouten van de gemeente herstelt.’ In september vertrekt Zuurmond, eerder dan gepland. In 2020 werd hij voor een periode van 5 jaar herbenoemd.

 

Hij wil een kans bieden aan iemand die jonger en diverser is dan hijzelf: ’....iemand die een andere, liefst bi-culturele achtergrond heeft en die ook weer een ander vakgebied inbrengt,' zo merkte hij op in het artikel Ombudsman stopt voortijdig: ‘Neem niet weer ouwe, witte man’ in Het Parool (3 februari jl).

 

Hoog tijd om hier meer over te horen en terug te kijken op zijn tijd als Ombudsman. 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.