Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

20 juni 2022

Radio Signaal uitzending 23 juni over wonen

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl. We herhalen deze week de uitzending van 10 maart jl.. Wel hebben we een verse Agenda en nieuwe mededelingen.

 

Te gast zijn Jacqueline van Loon (directeur Stichting !WOON) en Dick van Alphen (voorzitter Stichting Age Friendly Wonen Amsterdam). Zij gaan met elkaar in gesprek over de woonsituatie in de stad en keken vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart jl..

 

Geen betaalbare woningen

Amsterdam kent een zeer gespannen woningmarkt. Een groot deel van de woningen valt onder de regie van de woningcorporaties en een ander groot deel is door de marktwerking tot vastgoed verworden. Hierdoor is het voor Amsterdammers met een middeninkomen bijna onmogelijk om nog een betaalbare woning te bemachtigen. Verschillende politieke partijen willen zich actief inzetten om verandering te brengen in deze gepolariseerde woningmarkt.

 

Intentieverklaring-ondertekening-J.-van-Loon.pngRegie en emancipatie huurder

Jacqueline van Loon spreekt in de uitzending onder meer over de steun die haar stichting inwoners biedt als het gaat over regie en emancipatie van de huurder. Stichting !WOON richt zich op 3 hoofdzaken: Bewonersparticipatie, wonen en wijkontwikkeling.

 

Levensloopbestendig

Dick van Aphen pleit voor aandacht en beleid voor kwetsbare ouderen die door diverse ontwikkelingen nauwelijks in staat blijken om geschikte en levensloopbestendige woningen te vinden. Dit geldt ook voor andere kwetsbare mensen, zoals mensen met een beperking en de eerste generatie ‘gastarbeiders’ die moeilijk de weg naar aangepaste behuizing vinden.

 

(Foto Jacqueline van Loon: Stichting !WOON)

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.