Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

11 januari 2018

Radio Signaal uitzending 11 januari

Elke donderdag van 12.00 tot 13.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Omroep Amsterdam. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Overal ter wereld via de live stream op internet.

 

Humanistische woongemeenschap

Dini Eekhuis en Mia Fiedeldijdop zijn kersverse bewoners van de Akropolistoren op het Zeeburgereiland. Zij maken deel uit van een humanistische woongemeenschap van 55-plussers. Op het dak van het gebouw is een gezamenlijke ontmoetingsruimte met een terras. De bewoners steunen elkaar bij het ouder worden en zijn medeverantwoordelijk voor het beheer van het gebouw op administratief en technisch gebied.

 

Alle 43 sociale en 43 middel dure huurwoningen hebben een balkon met prachtig uitzicht en zijn gelijkvloers.

Regiodirecteur Eddo Rats van woningcorporatie de Alliantie: “Er zijn in Amsterdam te weinig geschikte en betaalbare woningen voor ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen.

 

Age Friendly Wonen

Jan van Essen en Dick van Alphen zijn bestuurslid van de onlangs opgerichte stichting Age Friendly Wonen

Amsterdam. Binnen de ring van Amsterdam wonen meer dan 200.000 ouderen in naoorlogse appartementen

op 3 of 4 hoog, zonder lift. Dat betekent bij toenemende kwetsbaarheid toenemende risico voor vereenzaming. Levensloopbestendig wonen betekent ook en vooral toegankelijkheid van binnen naar buiten en omgekeerd. De stichting gaat het probleem onder de aandacht brengen en met verschillende partijen - vaak met tegenstrijdige belangen - een aantal bouwpilots realiseren.

 

De column ‘Gewoon een kreukelmens’ is van Marja Morskieft.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden