12 april 2017

Radio Signaal uitzending 13 april

In deze uitzending aandacht voor de positie en belangenbehartiging van kinderen bij problemen, zoals scheiding van de ouders. Verder een interview met de voorzitter van de Centrale Cliëntenraad van HvO-Querido. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Ook zijn we natuurlijk via internet te volgen en terug te luisteren.

 

Ouderschap blijft

Esmay Groeneveldt is bemiddelaar en omgangsbegeleider bij Ouderschap blijft  van Altra onderwijs en jeugdhulp. Als het thuis niet goed gaat met een kind, loopt het op school ook niet lekker. Altra pakt de problemen van alle kanten aan. In de uitzending hebben we het met name over vechtscheidingen, voor kinderen vaak een traumatische ervaring.

 

De Kindbehartiger

Ook te gast is Marieke Lips, oprichter/directeur van Beroepsorganisatie Kindbehartiger, belangenbehartiger voor kinderen in een scheidingssituatie. Een professional zorgt dat de stem van het kind gehoord wordt in de juridische procedures en rondom de nazorg.

 

Centrale Cliëntenraad HVO-Querido

Norbert Wissing is voorzitter van de Centrale Clientenraad (CCR) van HVO-Querido. HVO-Querido ondersteunt mensen in een kwetsbare situatie om  de regie over hun eigen leven (terug) te  krijgen en volwaardig deel uit te maken van de samenleving. Presenator Jan Barnhoorn praat met Norbert over de functie van de clientenraad hier. Welke invloed heeft de raad op het beleid en de kwaliteit van de organisatie? En hoe wordt de doelgroep bereikt?

 

Column

De column 'Groei, bloei en lentebroei' is van Petra Jorissen. 

 

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen kant en klaar via de website van Salto. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.

 

Deel dit artikel

U kunt de uitzending terugluisteren via deze link.