11 mei 2021

Radio Signaal uitzending 13 mei

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. 

 

Luister je gelukkig

We laten ons weer inspireren door 2 afleveringen van de podcastwebsite

'Luister je gelukkig'. De website waarmee jij anderen kunt inspireren en
zelf geïnspireerd kan worden. Deze week hoort u Hannie Abrahams en Jerry
Winkler.

 

Gitarist Jan Akkerman

Hannie Abrahams raakte geïnspireerd door de muziek van onder andere gitarist Jan Akkerman. Al heel jong werd ze moeder en verloor ze zichzelf aan verdovende middelen. Een vriend liet haar kennismaken met de muziek van Jan Akkerman. Op eigen kracht hield zij de middelen voor gezien: "Jan Akkerman was mijn dokter." Tegenwoordig is Hannie een trotse oma en doet ze vrijwilligerswerk in een buurthuis.

 

Eerst leven op straat, later zoon miljonair 

Jerry Winkler raakte geïnspireerd door een zin. Bij hem past ook de kop:
Zwerver blijkt miljonairszoon. Na een moeilijke jeugd bij zijn niet-biologische ouders en in internaten leefde hij 10 jaar lang op de straat toen plotseling bleek dat hij de zoon was van Alfred Winkler, een miljonair. Jerry hield zich vast aan één zin die een begeleider op het internaat hem meegaf: "Laat dat wat je
denkt dat je bent, je niet in de weg staan van wat je werkelijk kunt worden."
Jerry vond een doel in zijn leven en zet zich in voor acceptatie van dak- en
thuislozen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.