13 april 2021

Radio Signaal uitzending 15 april

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether).  En overal ter wereld via internet.

In coronatijd is Radio Signaal tijdelijk veranderd in Radio Danspaleis en gaat na 15:00 uur nog even door.


Het Danspaleis op Radio signaal

Normaal organiseert het Danspaleis in stad en land dansmiddagen voor 65 plussers en hun introducés (jong en oud). In coronatijd is men in podcastvorm verdergegaan als het Radio Danspaleis. Via uw eigen Radio Signaal komt deze versie van het Danspaleis nu naar ú toe. Een feest van herkenning en bezinning voor iedereen die geraakt wordt door deze tijd.  

 

Vanaf de OBA

We bezoeken de Openbare Bibliotheek Amsterdam, oftewel de OBA. Steeds meer bibliotheken dreigen te verdwijnen als gevolg van bezuinigingen bij gemeenten. Wat zonde is, want met name voor ouderen is de bieb vaak een veilige haven waar behalve kennis, ook veel sociale contacten worden opgedaan én versterkt. 

Sunna Dujf spreekt met Irving Gil (79) die zich actief inzet voor de bibliotheek en Mayssa Joni, projectleider 'Ouderen in de Wijk' bij de OBA. 

 

Marjan Berk

De bekende artiest is dit keer geen muzikant, maar schrijver en actrice Marjan Berk (88). Zij is bekend van haar columns en boeken, en kind aan huis bij bibliotheken door het land.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.