13 juli 2021

Radio Signaal uitzending 15 juli

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. 

 

Hoofdpijn

Deze uitzending gaat in zijn geheel over hoofdpijn. Te gast is directeur Nelleke Cools van de patiëntenvereniging Hoofdpijnnet. Hoofdpijnnet wil dat de diverse vormen van hoofdpijn beter (h)erkend en behandeld worden. Zij vertelt wat de organisatie mensen met hoofdpijn zoal te bieden heeft.

 

Ervaringsdeskundige Arthur van der Nat vertelt over hoe hoofdpijn zijn leven beïnvloedt en hoe hij ermee omgaat.  
 

Oorzaken en behandeling

Ook te gast is neuroloog Ron van Oosterhout van het Zaans Medisch Centrum én de NHV. Hij geeft meer inzicht in de soorten hoofdpijn (voornamelijk clusterhoofdpijn) en de oorzaken ervan. Ook gaat hij in op de laatst ontwikkelde behandelingen. Zie hiervoor het artikel op NOS.nl 'Behandeling tegen clusterhoofdpijn blijkt effectief: 'Dit is geweldig nieuws''.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.