Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

13 maart 2018

Radio Signaal uitzending 15 maart

Elke donderdag van 12.00 tot 13.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Omroep Amsterdam. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether).  En overal ter wereld via internet.

 

Wil Merkies

Wil+Merkies.jpgOp 7 februari overleed op 86-jarige leeftijd Wil Merkies.  Bekendheid kreeg ze als eerste vrouwelijke sportverslaggever van Nederland, waarbij ze erop stond dat er 'verslaggeefster' boven haar artikelen kwam te staan.  Vanaf het eerste uur was ze betrokken bij de vrouwenbeweging, en ook in het algemeen toonde ze grote inzet om anderen te helpen hun stem te vinden. In haar laatste jaren was ze actief betrokken  bij de WOUW (netwerk van maatschappijkritische 50+ vrouwen),  Het geheugen van Oost en de Luca Praktijkschool, met speciale aandacht voor jonge migranten.

 

Als eerbetoon aan deze bijzondere vrouw herhalen we onze zomeruitzending van 8 augustus 2013, waarin ze uitgebreid praatte met presentator André Bos.

 

Artikel Wikipedia over Wil Merkies

Interview in Het Geheugen van Oost

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.