Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

14 mei 2014

Radio Signaal uitzending 15 mei: ouderen centraal

In de uitzending van 15 mei staan de ouderen centraal bij Radio Signaal. Stem donderdag tussen 11:00 en 12:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel)of FM kanaal 106,8 (ether). En natúúrlijk zijn we ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Vitamine D-tekort bij ouderen

Mara Looij is als diëtiste verbonden aan een huisartsenpraktijk. Zij coacht en adviseert mensen om er een gezondere levensstijl op na te houden. In een eerdere uitzending vertelde Mara over de (on)zin van 'Super foods'. Dit keer  vertelt zij over het belang van vitamine D. Een tekort aan vitamine D komt vooral onder ouderen voor. Hoe komt dit? Wat zijn de symptomen? En hoe kunnen zij dit voorkomen?

De Mantelaar

Titiaan de Zwart is in de studio om over de werkzaamheden van  de Mantelaar te vertellen. Deze organisatie levert goedkope thuiszorg aan mensen die door de bezuinigen geen reguliere thuiszorg meer kunnen ontvangen.   De Mantelaar brengt studenten verpleegkunde en medicijnen en cliënten bijelkaar en biedt hen begeleiding. De organisatie richt zich op de lichtere, niet-medische zorg aan ouderen.

Bewegen

Bewegen is gezond, maar gewegen ouderen wel genoeg? En zijn er wel voldoende faciliteiten voor deze groeiende groep? Reinier van Dantzig is voormalig fysiotherapeut van het Nederlands voetbal-en hockeyelftal. Met Leonie Everts, fysiotherapeut en bewegingswetenschapper, heeft hij de stichting  GoldenSports opgericht.

Het doel van de stichting is het stimuleren en faciliteren van sport- en bewegingsmogelijkheden voor senioren binnen een bredere sociale context. Het aanbod op het sportpark Olympiaplein is de eerste activiteit van Goldensports.  Reinier vertelt hoe het staat met de stichting in oprichting.

Volg GoldenSports op Facebook.

OldAction

Aan de telefoon praat projectleider Edwin Timmers van  OldAction mee. Een landelijke vrijwilligersorganisatie die coördinatoren op lokaal niveau ondersteunt bij het samenwerken met bestaande (sport)verenigingen, commerciële (sport)-organisaties, private (sport)clubs, welzijnsstichtingen en gemeentes. Doel is het creëren van clubs of netwerken binnen of buiten een organisatorisch verband voor 55-plussers.

Column

Marja Moskieft  leest haar column 'Wereld MS-dag' voor.

Radio Signaal Digitaal

Luister  via internet  live naar de uitzending. Beluister  eerdere uitzendingen, of volg Radio Signaal op  Twitter.  Gedenkwaardige reportages, columns en interviews vindt u op ons  Youtube-kanaal.

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel