13 oktober 2020

Radio Signaal uitzending 15 oktober

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Omroep Amsterdam. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. In verband met de verscherpte coronamaatregelen komt de live uitzending van donderdag over de 'Dag van de witte stok' en het Bijbels Museum te vervallen. We herhalen daarom de uitzending van 28 maart 2019. Wel hebben we een actuele agenda en mededelingen.

 

Ombudsman

We lezen de column 'Geen briefadres voor onverzekerde baby' van Arre Zuurmond, de Ombudsman Metropool Amsterdam. Een Nederlander van Turkse komaf heeft met zijn vrouw een jaar in Turkije gewoond. Als zij naar Nederland terugkeren, betrekken zij noodgedwongen een woning in onderhuur met alle gevolgen van dien. Senior onderzoeker Josje Nap Nghie-Van Dam licht het verloop en de oplossing van de casus toe.
 

Depressie als fenomeen

Eva Meijer vertelt over haar boek De grenzen van mijn taal. Een klein filosofisch onderzoek naar depressie.


IT-project voor kansloze jongeren

Viktor Bos en Ruben Nieuwenhuis, directeuren van TechConnect, vertellen over Molenbeek (Brussel),  waar tal van jongeren toegang hebben gekregen tot IT- opleidingen met baangarantie. Een dergelijk grootschalig project komt  ook in Amsterdam om kansarme jongeren alsnog kansen bieden.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.