14 januari 2020

Radio Signaal uitzending 16 januari

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op SALTO Omroep Amsterdam. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.
 

Brussen erbij

Stichting Brussen Er Bij (BEB) richt zich op de broers en zussen van mensen met een beperking, stoornis of ziekte. Deze 'brussen' moeten in elke fase van hun leven de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen. Vaak zijn ze namelijk al op jonge leeftijd al mantelzorger met alle gevolgen van dien: stress, weinig vrienden, slechte schoolprestaties. Journalist Anjet van Dijken was jonge mantelzorger voor haar 3 jaar oudere broer met een verstandelijke en visuele handicap. Ze schreef twee Brussenboeken.
 

Waarom Davos

De 'hooggebergtebehandeling' in het Nederlands astmacentrum Davos staat onder druk. Het Zorginstituut Nederland (ZiN)zag onvoldoende bewijs dat deze therapie beter werkt dan de longrevalidatie op zeeniveau. Het ZiN adviseerde daarom om het uit het basispakket te halen. Longorganisaties, artsen en patiënten zijn het hier niet mee eens.
 
Op 16 december jl. vroeg de Tweede Kamer de minister van Medische Zorg en Sport Bruno Bruins in een motie om met organisaties en zorgverzekeraars in gesprek te gaan. Lous Rijssenbeek-Nouwens, jarenlang longarts in Davos, vertelt waarom deze behandeling van levensbelang is voor een groep patiënten. 
 

Column

De Column 'Blue Monday' is van Peter Petersen.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.