Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

14 juni 2016

Radio Signaal, uitzending 16 juni

In deze uitzending een interview met Sjef van Bommel. Hij schreef het boek `Ik ben niet kwijt` over het dementieproces van zijn partner. Ook besteden we aandacht aan de nieuwe canon van de Cliëntenbeweging GGz. Stem tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Ook zijn we natuurlijk via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Niet kwijt

Sjef van Bommel (1943) werkte in het onderwijs  en had managementfuncties in het welzijnswerk en de gezondheidszorg. Hij runt nu een organisatieadvies- en trainingsbureau. Daarnaast is hij  penningmeester van de afdeling Amsterdam bij Alzheimer Nederland
Enkele jaren geleden schreef hij het boek Ik ben niet kwijt over het dementieproces van zijn overleden partner Thom Houweling. Sjef neemt meer en meer de zorg op zich, en ondanks zijn verdriet en frustraties leert hij om iets moois te maken van wat hun nog rest aan toekomst. Hij praat over zijn boek, zijn ervaringen en werkzaamheden.

Canon Cliëntenbeweging GGz

Op woensdag 22 juni 2016 presenteert de Vereniging Canon sociaal werk de Canon Cliëntenbeweging GGz tijdens een feestelijk programma in de Tolhuistuin in Amsterdam. In twintig vensters passeren markante gebeurtenissen uit de geschiedenis van wat ooit de gekkenbeweging heette. Van Pandora tot psychiatrische tegenbeweging, van Cliëntenbond tot Gekkenkrant, en van Ypsilon tot de Herstelbeweging.  Petra Hunsche vertelt  over deze bijzondere dag en de presentatie van het boek.

Column

De column ‘Dat duivelse internet’ is van Olga de la Fontaine. 

Radio Signaal op internet

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen kant en klaar  via de website of direct via de uitzending gemist service van StadsFM.  Radio Signaal staat ook op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel