Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

14 maart 2017

Radio Signaal, uitzending 16 maart

Vandaag het begin van een tweeluik `Ethische dilemma’s in het vrijwilligers werk`, een samenwerkingsproject van VCA en Radio Signaal. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). Ook zijn we natuurlijk via internet te volgen en terug te luisteren.

Machtsongelijkheid

IIn het vrijwilligerswerk kan sprake zijn van machtsongelijkheid tussen de vrijwilligers en de deelnemers (of cliënten, leerlingen, klanten) met wie ze werken. Vooral als deelnemers kwetsbaar zijn, zoals mensen met een beperking, dementerenden, vluchtelingen of kinderen, kunnen vrijwilligers over hun grenzen gaan.

Over de grens

Grensoverschrijdend gedrag kan zich op verschillende terreinen voordoen. Het kan financiële uitbuiting zijn, maar ook psychische druk of seksueel misbruik. De Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) initieert een bewustwordingsactie. We praten er over met:
  • Simone Timmer, communicatiemedewerker bij VCA
  • Liesbeth Wit, assistent sportparkmanager bij Sportpark de Eendracht. Zij deed de sessie/cursus vrijwilligersethiek bij de NOC/NSF. 
  • Abdelhamid Idrissi  is oprichter van Studiezalen Nieuw West

Column

Gastcolumniste is Nettie Sterrenburg met haar column “Preventie'

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Radio Signaal staat ook op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel