Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

16 februari 2016

Radio Signaal, uitzending 18 februari

In deze uitzending aandacht voor zelfbeschadiging, de stichting SeniorenStudent, en de tegenhanger van claustrofobie, door Midas Dekkers Thigmofilie genoemd. Stem donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). We zijn natuurlijk ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

SeniorenStudent

Anne Rademakers is  projectmedewerker bij Stichting SeniorenStudent.  Eén van de projecten is Jong+Oud=Goud!  Studenten worden aan senioren gekoppeld voor hulp en gezelschap. Het doel is om de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de senioren te versterken en studenten een maatschappelijke functie te bieden. Kosten: 12,50 per uur, 25 euro inschrijfgeld.

Zelfbeschadiging

Twee gasten vertellen over dit met taboes omgeven onderwerp. Inge Boele schreef het autobiografische boek Huid zonder Haar  over twee vriendinnen die beiden zichzelf beschadigen, de een voor de aandacht, de ander vanuit psychotische verwarring.  Ook Carmen Espinosa kan vanuit de  eerste hand vertellen wat het is. Hoe reageert haar omgeving en  hoe zou zij willen dat mensen zouden reageren?

Thigmofilie

Toon van der Aa  bespreekt  het boek De Thigmofiel, het verlangen naar geborgenheid van Middas Dekker. Thigmofilie is voor hem de plezierige tegenhanger van claustrofobie:  liefde voor de kleine ruimte. Heeft  de  thigmofiel slechts een hang naar  huiselijkheid en behaaglijkheid, of naar individualisme? 

Radio Signaal in de cloud

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen kant en klaar  via de website of direct via de uitzending gemist service van StadsFM.  Radio Signaal staat ook op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel