17 juni 2020

Radio Signaal uitzending 18 juni

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

De Bovengrondse

De Bovengrondse is een platform voor instapfeminisme. Geen denktank, maar een doetank. Mensen kunnen aanhaken op een specifiek project of kunnen er langdurig betrokken zijn. We praten met bestuursleden Santi van den Toor en Marthe de Win.

 

Concreet en energiek

De Bovengrondse biedt morele en praktische steun bij abortus en huiselijk geweld en strijdt voor meer openbare wc's en vrouwenstraatnamen. Met anderen voert het een juridische strijd om de overtijdpil gewoon bij de huisarts te kunnen halen. 

 

Menstruatie-armoede

Ook vraagt de beweging aandacht voor het verschijnsel menstruatie-armoede  Een verkennend onderzoek leerde dat ook in Nederland vrouwen soms niet in staat zijn de normale drogisterijproducten te kopen voor menstruatie.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

Radio Signaal digitaal

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.