Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

30 november 2021

Radio Signaal uitzending 2 december

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet. 

 

Wilt u reageren op onze uitzendingen? Stuurt u dan een mail naar radiosignaal@clientenbelangamsterdam.nl

 

Schilderen met afasie

Hanna Veldhoen van Stichting Marline Fritzius is te gast. De stichting heeft tot doel om mensen met afasie te leren schilderen. Afasie ontstaat door niet aangeboren letsel in het taalcentrum van de hersenen. Wanneer mensen zich niet meer in taal kunnen uitdrukken, kan het uiten in beeld een plezierige en betekenisvolle bezigheid zijn.

 

Witte stok niet herkend

Te gast is Fenna Corstanje. Zij is coordinator van de Amsterdamse tak van de Oogvereniging Noord-Holland. Van alle fietsers in ons land herkent bijna 40 procent het oversteekgebaar niet, wanneer iemand met een witte stok wil gaan oversteken. Een geheven stok is het signaal aan medeweggebruikers dat iemand die blind of slechtziend is wil oversteken.

 

Van de jongeren herkent zelfs bijna de helft het gebaar niet. Dit blijkt uit onderzoek van bureau Kien, gedaan in opdracht van de Oogvereniging ter gelegenheid van de jaarlijkse Dag van de Witte Stok. En daar gaan we het met Fenna over hebben.

 

Foto Droomwevers uitsnede.jpgCulturele educatie kinderen

Harry Muldrow is oprichter en artistiek leider van de Stichting Culturele Droomwevers uit Amsterdam. Deze zet zich sinds 2004 met vele vrijwilligers in voor de culturele educatie van kinderen.

 

In het bijzonder van kinderen, die dit vanuit hun opvoeding weinig of niet meekrijgen. Dit doen ze onder andere met workshops, voorstellingen en geïllustreerde kinderboeken met CD.

 

Lezen

Evelien Diepstra leest 'So de Jus' uit haar bundel 'Ebelina schrijft!'

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel

 

 

 

Radio Signaal digitaal
Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen via de uitzending gemist service van StadsFM. Radio Signaal is ook te volgen op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal.