Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

20 april 2016

Radio Signaal, uitzending 21 april

In deze uitzending: het gewonnen proces van Cliëntenbelang over Hulp in het huishouden en het programma voor kwetsbare ouderen van het Ben Sajet centrum. Stem tussen 12:00 en 13:00 uur af op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether). We zijn natuurlijk ook via internet te volgen en terug te luisteren. Hieronder leest u er meer over.

Proefproces Hulp in het huishouden

Op 23 februari diende een proefproces van Clientenbelang Amsterdam tegen de gemeente Amsterdam over  de toekenning van de hulp in het huishouden en het ontbreken van een bezwaarprocedure. De werkwijze van de Amsterdamse Gemeente bleek volgens de uitspraak van de rechter in strijd met de wet. Over de ins- en outs van dit proces en de gevolgen praat Olga van den Berg met Christiaan Dol, juridisch adviseur van Clientenbelang.

Kwetsbare Ouderen

Kwetsbare ouderen hebben vaak problemen op verschillende gebieden: fysiek, psychisch en sociaal. Ze krijgen te maken met allerlei zorgverleners zoals huisarts, wijkverpleegkundige, fysiotherapeut, medisch specialisten. Het Ben Sajet centrum heeft een programma Vernieuwing gezondheidszorg kwetsbare ouderen waarmee men wil kijken over de grenzen van eerste en tweedelijnszorg, informele zorg, sociale ondersteuning en welzijn. Programma manager Susanne Smorenburg vertelt erover.

Radio Signal in de cloud

Luister via internet live naar de uitzending. Beluister eerdere uitzendingen kant en klaar  via de website of direct via de uitzending gemist service van StadsFM.  Radio Signaal staat ook op Twitter. Gedenkwaardige reportages, columns en interviews uit het verleden vindt u op ons Youtube-kanaal

 

terug naar het nieuws overzicht »

 

Deel dit artikel