Uw privacy Contact | Nieuwsbrief

| Deze website voorlezen met BrowseAloud Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

19 februari 2019

Radio Signaal uitzending 21 februari

In de uitzending van donderdag zijn Jeroen van der Linden en Nyash Karanja te gast. Beide sporters zijn slechtziend en willen samen de marathon van New York lopen. Daarnaast aandacht voor de column 'Stress vanwege een gedeeld adres' van Arre Zuurmond, de Ombudsman van Amsterdam. En gaan we het hebben over de verschillende opvattingen van filantropie.

 

Elke donderdag van 14.00 tot 15.00 uur kunt u naar Radio Signaal luisteren op Radio SALTO. Op de radio via FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 99,4 of 106,8 (ether). En overal ter wereld via internet.

 

Running Blind

Jeroen van der Linden en Nyash Karanja zijn beide slechtziend en willen samen de marathon van New York lopen. Gerard Versteeg werkt bij Running Blind. Deze organisatie koppelt een ziende loper aan een slechtziende. Gerard vertelt hoe dit in zijn werk gaat en roept mensen op zich aan te melden als buddy.

 

Stress vanwege een gedeeld adres

Arre Zuurmond is de Ombudsman Metropool Amsterdam en schreef de column 'Stress vanwege een gedeeld adres'. Hierin gaat hij dieper in op de problemen die zich kunnen voordoen als mensen een adres delen, maar niet samenwonen. De Sociale Dienst kenmerkt de situatie aanvankelijk als samenwonend, maar herziet dit later. Dit geven ze echter niet door aan de afdeling Burgerzaken van de gemeente. De Belastingdienst werkt met de gegevens van Burgerzaken met alle gevolgen van dien. De Ombudsman grijpt in. Een medewerker van de Ombudsman Metropool Amsterdam licht de column in de uitzending toe. 

 

Inspirerende filantropen

Lizan Nijkrake is journaliste en schrijft onder andere voor Wilde Ganzen en Vice Versa, het journalistieke platform over mondiale samenwerking. Zij vertelt over verschillende opvattingen omtrent filantropie en belicht drie inspirerende weldoeners: 

  • Een Nigeriaanse man die ziekenhuisrekeningen betaalt van mensen die beter zijn verklaard, maar niet naar huis mogen omdat ze hun zorgrekening niet kunnen betalen.
  • Een Bengaal die met 1700 dollar op zak naar de vluchtelingenkampen trok, waar verdreven Pakistani en staatlozen leven. Hij is inmiddels een boegbeeld van de moslimfilantropie.
  • De rijkste vrouw van India wiens brouwbedrijf is uitgegroeid tot het grootste biotech bedrijf van 't land. Ze heeft een kankerziekenhuis opgezet en geeft de helft van haar vermogen weg aan toegankelijke gezondheidszorg.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden