Lees voor
Clientenbelang op Instagram Clientenbelang op Facebook Clientenbelang op Twitter LinkedIn YouTube

19 september 2017

Radio Signaal uitzending 21 september

In deze uitzending aandacht voor het Educatief Programma Jongeren, dat kinderen kennis laat maken met regels, respect en keuzes. Joanne Swaan vertelt over de Stichting Stadstoneel en de voorstellng 'De Pijp uit'. Radio Signaal is te beluisteren van 12:00 en 13:00 uur op FM kanaal 103,3 (kabel) of FM kanaal 106,8 (ether).

 

EPJO

Olga van den Berg ontvangt Gerard Zwarts, een van de oprichter van het Educatief Programma Jongeren. Dit is een schoolprogramma gericht op misdaadpreventie en het tegengaan van radicalisering onder leerlingen van groep 8 (11-12 jaar). Een tweetal agenten gaat bezoek in de klas voor een interactieve les, en een ex-gedetineerde vertelt wat het maken van verkeerde keuzes heeft betekend voor zijn toekomst. Het programma is de afgelopen drie jaar met succes gegeven op meer dan 80 basisscholen in Amsterdam.

 

Stichting Stadstoneel

Ook te gast is Joanne Swaan van Stichting Stadstoneel. Door de individualisering en economisch zwaar weer vallen steeds meer mensen buiten de boot. Stichting Stadstoneel wil sociale verbindingen helpen herstellen. Dit doet zij door mensen van allerlei slag samen te brengen in het creatieve proces van het maken en beleven van kunst in het algemeen, en theater in het bijzonder.  Daarnaast brengt Stadstoneel met andere professionele theatermakers maatschappelijk relevante producties.  Joanne vertelt over de voorstelling De Pijp Uit over 'hoe te leven, en hoe de pijp uit te gaan.'

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel